Cliënt of patient

Familie en mantelzorger

Verpleegkundige ben ik sinds 1978 en sinds april 2014 werk ik als zelfstandige o.a. in de particuliere thuiszorg. (BIG-geregistreerd, Kiwa-keurmerk, AGB ect.)

Mijn ervaring is breed, mijn doelgroepen zijn divers, maar altijd heb ik gewerkt met en voor mensen. Daardoor ben ik inzetbaar bij en geschikt voor vrijwel iedere persoon die hulp nodig heeft. 

 

Als verpleegkundige/begeleider wil ik graag aanvullen en verzorgen wat de cliënt niet zelf meer kan, al dan niet tijdelijk. Dit als professioneel en BIG geregistreerde én bij uitstek creatieve verpleegkundige. Door het creëren van een veilige, uitnodigende en gezellige sfeer kan ik het leven van de cliënt veraangenamen, verrijken en perspectief geven. 

Ook in het bijstaan bij het (leren) accepteren van nieuwe situaties en bij het (leren) zien van kansen en mogelijkheden die er nog wel zijn, kan ik u steunen. Dit kan uiteraard ook in familieverband. Zie mij als een helpende hand of luisterend oor; iemand die meedenkt als u dat wilt. 

Mijn missie en visie is dat iedereen recht heeft op het voeren van de eigen regie over zijn of haar leven bij alles wat er op zijn/haar pad komt. Zodat hij/zij zoveel mogelijk kan doen wat hij/zij belangrijk vindt. Ook als het even niet meezit of als de cliënt het zelf niet meer kan regelen of uitvoeren. Wellicht kunnen er grenzen worden verlegd of zijn er begrenzingen waarbinnen moet worden geleefd. Er kan vaak meer dan gedacht of op het eerste gezicht lijkt, is mijn ervaring. 

 

Het leven zoals u voorheen het liefst leefde; dromen die u misschien nog wilt verwezenlijken? Van kamperen tot een verre reis, van pootjebaden aan zee tot saunabezoek. Mooi aangekleed uit eten, theater, museum….. bijna alles kan. Ik loop of doe graag met u mee. 

Ook het dagelijks leven kan vaak weer voor groot deel worden geleefd, zoals u gewend was, bijvoorbeeld: zelf boodschappen doen en toch weer die appeltaart bakken. 

 

Mijn motto: Kwaliteit van leven op de voorgrond en de zorg op de achtergrond. Dit wil niet zeggen dat de zorg niet belangrijk is, maar die kan professioneel op de achtergrond worden gegeven zodat de cliënt minder patiënt is en meer de persoon die hij of zij is. 

 

De eigen regie voeren over je leven kan altijd in elke omstandigheid, ook met beperkingen als ziekte of invaliditeit. Ook als u het zelf niet goed meer kan aangeven dan met behulp van familie en vrienden die u goed kennen, is het mogelijk om dit zo persoonlijk mogelijk in te vullen. 

 

Met een derden-wachtwoord kunt u desgewenst mijn digitale dossier inzien als waarborg dat u een gecontroleerde- en bijgeschoolde verpleegkundige in huis krijgt. Lees mijn blogs op deze site!

 

Ik verzorg zowel dagdiensten, 12 uurdiensten, 24 uurdiensten als nachtdiensten, zelf of met collegae.