me4yourcare blog (5)

Een gesloten verpleeghuisafdeling met 12 ‘uitbehandelde’ psychiatrische patiënten van allerlei pluimage o.a. verslaving, tbs, daklozen, prostituees etc.. Op zondag is de sfeer wat relaxter, doen we het wat rustiger aan. Ik neem op zondag regelmatig mijn hond mee, een vrolijke Cairn terriër. Ik ga als eerste met haar de kamers langs en goedemorgen wensen. Zet het hondje bij sommigen op bed wat meteen vrolijkheid of minstens een glimlach oplevert. Die dag zijn er altijd meer mensen in de woonkamer. Willen altijd een paar bewoners mee om haar uit te laten, in optocht als in de VPRO serie Lunatik. Hondje op schoot bij iemand in rolstoel. En moet ik even weg naar een andere afdeling dan krijgt een bewoner de zorg over het hondje in zijn eigen kamer (Ik kijk natuurlijk wel bij wie…). Die dagen is er bijna geen gedragsmedicatie nodig.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square