me4yourcare blog (7)

Lichaamscontact?

Een dame 80+ in de thuiszorg, beginnende dementie. Een beetje sturing bij de ADL is nog voldoende. Ze kan heus alles zelf wel.

Na het douchen verzorgen we samen de stoma. In het begin ben ik voorzichtig begonnen met het smeren met bodylotion. Haar huid is droog. Ik besef dat aanraken niet gewoon is voor mevrouw, ze is al te lang alleen. Eerst moest ze wennen, giechelde, nu gaat ze ervoor staan omdat het 'net massage is', wat een verwennerij!" . In iets trager tempo iemands lichaam insmeren met bodylotion om weer eens aangeraakt te worden?

Toen ik nog op een afdeling werkte of in een huis met meerdere cliënten ging ik wel eens handen insmeren, zachtjes en wat langer dan nodig. Dit is minder indringend. Het hoeft niet veel tijd te kosten.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square