me4yourcare blog (8) 58 jaar!


Best leuk eigenlijk. En ik ben blij dat ik al 58 jaar zo intens mijn leven kan leven. Dat er vriendinnen en vrienden zijn die dit niet hebben kunnen doen omdat ze te vroeg zijn overleden. (cliché maar helaas wel waar) Dat het leven rijker en drukker wordt, dat wel. Dat een nacht slaap je vermoeidheid soms niet kan wegnemen, er is meer tijd nodig om te herstellen. Ik heb op deze leeftijd veel rollen te vervullen en soms is het lastig om het iedereen naar de zin te maken omdat de verwachtingen nog steeds zijn naar hoe het bij onze ouders ging. En ik doe daar zelf aan mee want ik probeer (wel minder inmiddels) aan die verwachtingen ook te voldoen….. En dat lukt vaak niet. Tijden veranderden snel en nog niet iedereen verandert mee. De maatschappij niet en ook de zorg niet. Ik ben moeder, oma (!), geliefde, dochter, zus, tante, vriendin, ondernemer en dromer om nog veel meer te ondernemen. Want ik heb nog minstens 10 werkzame jaren en misschien wel langer als ik het fijn vind. Alles is een keuze, ook veel werken, hoor ik regelmatig maar…. de rekeningen moeten betaald, hypotheek afgelost. Om ook op latere leeftijd te kunnen blijven werken moet je dus tijdig aanpassingen bedenken om dit fysiek vol te kunnen houden. Dat vereist goed voor jezelf zorgen, sporten, creativiteit en lef om andere werkzaamheden te ontwikkelen.

En wat dacht je van de inhaalrace die ik moest doen met de automatisering en digitalisering? Ik zie mij 15 jaar geleden nog zitten achter een pc om te rapporteren met pijn in mijn buik. En zie mij nu eens…

En het kost ook veel tijd om naast het werk je dromen en plannen concreet maken. Dat is ook werken al levert het nog niet veel op, leuk is het zeker. Veranderen roept vaak weerstand op maar als je los kan laten dan gaat het steeds makkelijker. Ik ben nog maar net wéér begonnen!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square