me4yourcare blog (14) Muziek favoriet!


Soms is het zo stil in huis bij iemand. En ja, velen vinden dat prettig of zijn inmiddels gewend aan stilte om hen heen. Je hebt weinig tijd en je wilt toch graag iets voor iemand doen?

Idee: Tijdens het zwachtelen, douchen of wondzorg: ‘Luisterde u vroeger graag naar muziek of zingt u graag?’ Vraag of je eens de cd’s mag zien en vraag welke favoriet was en zet deze op? Misschien een cd opzetten en de afstandsbediening aan de cliënt geven. Vaak hebben mensen al in tijden geen cd meer opgezet. Is het een gewoonte die is verdwenen met het verdwijnen van de jaren of een periode van gezondheid. Ook al is het maar heel even, het is een moment van muziek en dat doet altijd iets met iemand. Luisterboeken is ook zo’n idee. (Daisy speler)

Maak jij gebruik van muziek in de zorg en heb jij een idee hoe dit iets kan toevoegen aan het geluksgevoel van de cliënt?

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square