me4yourcare blog (15) Hendrik, Evert, Eefje, Grietje…….


Ik keek er erg naar uit, de verfilming van de boeken van Hendrik Groen. Toen ik de boeken las moest ik vaak hard lachen en ook herkenning van tenenkrommende situaties.

Natuurlijk is dit verhaal geromantiseerd en niet geheel waarheidsgetrouw maar iedereen zal het met mij eens zijn, veel is herkenbaar, nijpend, verdrietig en ontroerend.

Bezien vanuit de oudere mens die hulpbehoevend gaat worden en het toch probeert het zelf op te lossen.

Een ‘luier’ moet gaan dragen omdat je ‘lekt’, dat iemand van de wasserij de vlekken in je onderbroek zal zien (waarom maken ze de onderbroeken niet geel?).

Angst hebt voor die vervelende kwalen die je krijgt, de dood die dichterbij komt en die je vaker om je heen ziet.

Ik hoop dat deze t.v. serie patronen doorbreekt bij vele ouderen én zorgverleners.

De regie herpakken waar het kan. Elkaar meer opzoeken en gewoon leuke dingen gaan doen, beetje rebelleren kan geen kwaad. ;-).

Eisen dat er niet over maar met je wordt overlegd en beslist.

Ook het even delen van ellende met een leeftijdsgenoot die dat zo goed begrijpt en een bakkie troost voor je zet, het niet alleen oud hoeven te zijn.

Mijn vader (87) heeft sinds een paar jaar een vriendin en is lid van een eetclub, een eigen initiatief van een groepje bewoners uit Lombarde, Rotterdam. Een select clubje dat bij elkaar aan tafel zit bij de maandelijkse thema eetfeestjes. Zijn vriendin is helaas elders gaan wonen omdat ze niet meer in de aanleunwoning kon blijven wonen. De ‘eetclub’ zijn vrienden, vieren elkaars verjaardagen met de nodige borrels en lol. Ze zorgen ook een beetje voor elkaar. Saamhorigheid!

En ook jalousie, misgunnen bij mensen die niet bij het clubje horen….

Voor inspiratie kan Hendrik Groen contact met mij opnemen… ;-)

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square