Please reload

Recente berichten

Particuliere thuiszorg; Mevrouw 80 + , Alzheimer, komt 34 keer haar bed uit in 2 uur tijd. Ze valt in slaap, schrikt wakker en springt uit bed en zoek...

me4yourcare blog (3)

August 2, 2017

1/1
Please reload

Uitgelichte berichten

me4yourcare blog (17) Snel terminale thuiszorg?

January 10, 2018

Het is even stil geweest van mijn kant, geen wekelijkse blog. Mijn vader is na kort ziek zijn eind november op 87 jarige leeftijd overleden. Ik stond weer aan die andere kant van de tafel en heb gezien hoe lastig het is als patiënt om aan artsen in het ziekenhuis over te brengen wat je voelt en wenst terwijl je uitgeput, benauwd bent en pijn hebt. Ik zag zijn wanhoop en frustratie.

 

In volgende blog’s zal ik situaties beschrijven die absoluut anders hadden gekund als de benadering vanuit de patiënt was gegaan. Artsen in het ziekenhuis denken heel anders dan huisartsen of verpleeghuisartsen, dat werd mij wel heel duidelijk.

 

Toen mijn vader naar huis wilde om te sterven zeiden de 2 artsen dat zij (!) daar nog niet aan toe waren omdat ze nog mogelijkheden zagen, ze wilden meer tijd. Als verpleegkundige kon ik mijn vader beloven hem de volgende dag mee te nemen naar huis en vanaf dat moment kwam er rust bij hem. Geen pob meer, niet meer benauwd en het verzet was weg. Het ontslag is ook een blog waard.

Eenmaal thuis was hij zo opgelucht en blij en die rust is gebleven. Na 6 dagen is hij, volledig naar eigen wens, overleden in zijn eigen bed.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 by me4yourcare - Irene Boers Zorg en Welzijn - Powered by Tariq Hashem @ Hashemite Solutions B.V. 

  • LinkedIn Social Icon
  • Blogger Social Icon
  • Google Places Social Icon