Please reload

Recente berichten

Particuliere thuiszorg; Mevrouw 80 + , Alzheimer, komt 34 keer haar bed uit in 2 uur tijd. Ze valt in slaap, schrikt wakker en springt uit bed en zoek...

me4yourcare blog (3)

August 2, 2017

1/1
Please reload

Uitgelichte berichten

ZEILEN MET EEN ROLSTOEL, blog 25

August 22, 2018

Een paar weken geleden, tijdens mijn zeilvakantie, liggen we in de haven van Plataria (Griekenland bij Igoumenitsa). Naast ons ligt een zeilboot met een jonge meid aan boord die wordt geholpen door haar moeder met eten en op de kade een staat een rolstoel. 

Zeilen op zee betekent dat je soms stevig in je schoenen moet staan voor deining van golven en het schuin gaan van de boot. Wat was ik nieuwsgierig hoe ze dat deden en ik vroeg het aan de vader. Dat ging best goed door zo rustig mogelijk te varen. Julia, het meisje, kwam bij het gesprek en ze vertelden mij hun verhaal. Een gelukkig en geslaagd gezin met 3 lieve, mooie en slimme dochters, vader huisarts en moeder psycholoog. Dan krijgt Julia op haar 14 e verjaardag een zeldzame ernstige hersenziekte wat ‘vette pech’ is, aldus Julia. Ze heft haar armen op met een spijtige blik. In het boek ‘Time Out’ lees je het verhaal van Julia en iedereen om haar heen. Dat ze ooit weer met het complete gezin op zeilvakantie gingen hadden ze niet durven dromen. Julia ontmoeten heeft mij zeer geraakt en wat een power zag ik! Ik volg haar nu op Instagram.  Het boek is een aanrader voor iedereen die in de zorg werkt, aldus haar vader. Te bestellen bij o.a. Bol.com.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 by me4yourcare - Irene Boers Zorg en Welzijn - Powered by Tariq Hashem @ Hashemite Solutions B.V. 

  • LinkedIn Social Icon
  • Blogger Social Icon
  • Google Places Social Icon